CategoriesHealthy Foods

Η μαγεία των τσάτνεϊ σε burger!

Η μαγεία των τσάτνεϊ σε burger!

Αν είστε λάτρης των burgers πιθανότατα έχετε πειραματιστεί με διάφορες επικαλύψεις και καρυκεύματα. Από κέτσαπ μέχρι μουστάρδα και μαγιονέζα, υπάρχουν πολλές παραδοσιακές επιλογές για να διαλέξετε. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε το chutney για να εμπλουτίσετε τα burgers σας;

Σε προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε ότι προέρχεται από την Ινδία και τώρα το απολαμβάνουν σε όλο τον κόσμο. Συνήθως παρασκευάζεται με την ανάμειξη ενός μείγματος φρούτων, λαχανικών, βοτάνων και μπαχαρικών. Το τσάτνεϊ μπορεί να είναι γλυκό, ξινό, πικάντικο ή συνδυασμός και των τριών. Συχνά χρησιμοποιούνται ως συνοδευτικό ή σάλτσα ντιπ στην ινδική κουζίνα, αλλά μπορούν επίσης να είναι μια νόστιμη προσθήκη σε κρέατα, τυριά, αβγά αλλαντικά και λαχανικά. Κύρια είδη είναι:

  1. Τσάτνεϊ μάνγκο: Το τσάτνεϊ μάνγκο είναι ένα δημοφιλές είδος τσάτνεϊ που παρασκευάζεται με ώριμα μάνγκο, ξύδι, ζάχαρη και μπαχαρικά όπως τζίντζερ, κύμινο και κόλιανδρο. Είναι γλυκό και ελαφρώς πικάντικο, καθιστώντας το εξαιρετικό συνδυασμό γιαburgers.
  2. Τσάτνεϊ ντομάτας: Το τσάτνεϊ ντομάτας γίνεται με ώριμες ντομάτες, κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και μπαχαρικά όπως κύμινο και τσίλι σε σκόνη. Είναι αλμυρό και ελαφρώς πικάντικο, καθιστώντας το υπέροχο συνδυασμό επίσης.
  3. Τσάτνεϊ κρεμμυδιού: Το τσάτνεϊ κρεμμυδιού γίνεται με κρεμμύδια, σκόρδο, μηλόξιδο,, βαλσάμικο ξύδι και καστανή ζάχαρη. Είναι τόσο γλυκό όσο και αλμυρό και η ελαφρώς πικάντικη γεύση του απογειώνει ταburgers σας. Αντικαταστήστε τις ροδέλες κρεμμυδιού με αυτό το τσάτνεϊ και θα με θυμηθείτε.
  4. Τσάτνεϊ μέντας: Το τσάτνεϊ μέντας φτιάχνεται με φρέσκα φύλλα μέντας, κόλιαντρο, πράσινα τσίλι, σκόρδο και χυμό λεμονιού. Είναι λαμπερό και δροσιστικό, καθιστώντας το μια εξαιρετική προσθήκη σεburgersγια τολμηρούς.

Αφού λοιπόν επιλέξετε το chutney σας, ακολουθήστε τις παρακάτω ιδέες για να δημιουργήσετε το δικό σας τέλειο burger

  1. Απλώστε το στο ψωμάκι: Ένας εύκολος τρόπος για να ενσωματώσετε το τσάτνεϊ στο μπέργκερ σας είναι να το απλώσετε στο ψωμάκι. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν χρησιμοποιείτε ένα γλυκό ή πικάντικο τσάτνεϊ όπως ντομάτα ή κρεμμύδι. Απλώστε απλώς μια στρώση τσάτνεϊ στο πάνω ή κάτω ψωμάκι πριν προσθέσετε το μπιφτέκι σας.
  2. Ανακατέψτε το στο κρέας: Αν νιώθετε τολμηροί, μπορείτε να αναμίξετε το τσάτνεϊ απευθείας στον κιμά σας πριν τον πλάσετε. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν χρησιμοποιείτε ένα αλμυρό ή πικάντικο τσάτνεϊ όπως ντομάτα ή μέντα. Ανακατέψτε μια ή δύο κουταλιές της σούπας chutney στον κιμά πριν τον πλάσετε σε μπιφτέκια και ψήσετε ως συνήθως.
  3. Χρησιμοποιήστε το ως επικάλυψη: Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το τσάτνεϊ ως επικάλυψη για το μπιφτέκι σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να διατηρήσετε το μπιφτέκι σας απλό και κλασικό, αλλά να προσθέσετε μια ποπ γεύση. Απλώς ψήνετε ή τηγανίζετε το μπιφτέκι σας ως συνήθως και, στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά τσάτνεϊ από πάνω πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα στοιχεία.

Αν ψάχνετε για περισσότερη έμπνευση, εδώ είναι μερικές συνταγές για μπέργκερ που ενσωματώνουν τσάτνεϊ:

  1. Πικάντικα αρνίσια μπιφτέκια με τσάτνεϊ μάνγκο: Αυτά τα μπιφτέκια συνδυάζουν αλεσμένο αρνί με μπαχαρικά όπως κύμινο, κόλιανδρο και πιπέρι καγιέν για ένα γευστικό μπιφτέκι. Τα μπιφτέκια καλύπτονται με ένα γλυκό και πικάντικο τσάτνεϊ μάνγκο, δημιουργώντας έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων.
  2. Μπέργκερ γαλοπούλας με τσάτνεϊ ντομάτας: Αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας καρυκεύονται με ινδικά μπαχαρικά όπως γκαράμ μασάλα και κύμινο, και στη συνέχεια συμπληρώνονται με ένα αλμυρό τσάτνεϊ ντομάτας. Το chutney φτιάχνεται με κρεμμύδι, τζίντζερ, σκόρδο και πολλά μπαχαρικά για μια τολμηρή και γευστική επικάλυψη.
  3. Μπιφτέκια κοτόπουλου με τσάτνεϊ μέντας: Αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλου φτιάχνονται με κιμά κοτόπουλου, πράσινα τσίλι και πολλά μπαχαρικά όπως κύμινο και κόλιανδρο. Συνδυάζονται με ένα λαμπερό και δροσιστικό τσάτνεϊ μέντας φτιαγμένο με φρέσκα βότανα και χυμό λεμονιού.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *